ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ

«Αγαπάμε το Χαϊδάρι γι’ αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε»

Η ουσιαστική και δυναμική δράση της δημοτικής παράταξης «Χαϊδάρι ξανά» «γέμισε» την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου

IMG_1427

Μήνυμα αποφασιστικότητας και δυναμικής συνέχειας, με τη στήριξη του Χαϊδαριώτικου λαού, έστειλε η εκδήλωση για την κοπή της πίτας της δημοτικής παράταξης «Χαϊδάρι ξανά», με επικεφαλής τον Βαγγέλη Ντηνιακό, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαρτίου. Η ουσιαστική αντιπολίτευση, που ασκούν με τις παρεμβάσεις τους οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού, οδήγησε τους Χαϊδαριώτες να γεμίσουν ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Αγωνιζόμαστε για ένα Χαϊδάρι που θα αποκτήσει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο στη Δυτική Αθήνα και θα γίνει ένας δήμος παράδειγμα προς μίμηση από τους άλλους δήμους» είπε ο Βαγγέλης Ντηνιακός καλωσορίζοντας τους Χαϊδαριώτες που αποδέχθηκαν την πρόσκληση της δημοτικής παράταξης «Χαϊδάρι ξανά». Ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη μαζική ανταπόκριση στο κάλεσμα της παράταξης και έκοψε το πρώτο κομμάτι της βασιλόπιτας, που ευλόγησε ο πατέρας Βλάσης από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, αφιερώνοντας το στο Χαϊδάρι και τους Χαϊδαριώτες λέγοντας πως θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για την πρόοδο της πόλης.

 Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τσατσαμπάς


Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τσατσαμπάς

Με τη σειρά του ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τσατσαμπάς τόνισε πως «είμαστε εδώ γιατί αγαπάμε την πόλη μας, το Χαϊδάρι και θέλουμε να τον ξανακάνουμε ένα δήμο – πρότυπο» αφιερώνοντας το δικό του κομμάτι στους συνδημότες μας που αντιμετωπίζουν τις περισσότερες δυσκολίες εξ αιτίας των συνεπειών της κρίσης.

Ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Καρατζαφέρης

Ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Καρατζαφέρης

Ευχαριστώντας όλους όσοι τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, ο δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου, Βασίλης Καρατζαφέρης, σημείωσε στη συνέχεια πως η παράταξη «Χαϊδάρι ξανά» έχει όραμα για το Χαϊδάρι και πως ως αντιπολίτευση έχει αναλάβει την ευθύνη να αναδείξει τις ανάγκες και τα προβλήματα της πόλης μας και να αγωνίζεται για την επίλυσή τους. «Είμαστε σίγουροι ότι η παράταξη μας από τις επόμενες δημοτικές εκλογές, με το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό της, θα πραγματοποιήσει το όραμά της, εφαρμόζοντας ένα σύγχρονο και τελείως διαφορετικό μοντέλο διοίκησης και ανάπτυξης, κάνοντας την πόλη μας Χαϊδάρι ξανά».

Εκπροσωπώντας το γυναικείο φύλο, καθώς η 8η του Μάρτη είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η καλεσμένη ομιλήτρια, δημοσιογράφος της ΕΡΤ και Χαϊδαριώτισσα κ. Ελένη Χρονά έκοψε με τη σειρά της κομμάτι από τη βασιλόπιτα το οποίο αφιέρωσε στη Χαϊδαριώτισσα και κυρίως τη μάνα.

IMG_1405

 

Δραστήρια και διεκδικητική αντιπολίτευση για ένα Χαϊδάρι πρότυπο

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός, κατά την ομιλία του, τόνισε για ακόμη μια φορά, πως μοναδικό «κόμμα» της δημοτικής παράταξης «είναι το Χαϊδάρι» και βασικός της στόχος παραμένει η επιδίωξη να ξαναγίνουμε περήφανοι για την πόλη μας.

Το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου, που έφερε την παράταξη σε αντιπολιτευτική θέση, δεν λειτουργεί ανασταλτικά ως προς την επίτευξη του στόχου αυτού καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Βαγγέλης Ντηνιακός «δεν παύει να μειώνει τη βούλησή μας να θέλουμε και να διεκδικούμε από τώρα και όχι σε τέσσερα χρόνια, να ζούμε σε μία πόλη καθαρή, ασφαλή, που να μας παρέχει υπηρεσίες, πιο ελκυστική για τους Χαϊδαριώτες αλλά και για αυτούς που την επισκέπτονται. Από τη θέση της αντιπολίτευσης, λοιπόν, που μας όρισαν οι συμπολίτες μας, δε μένουμε αδρανείς, ούτε είμαστε μικρόψυχοι και μονίμως αντιπολιτευόμενοι. Κάνουμε τη δουλειά μας, όπως πρέπει, με κριτήριο το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων της».

«Είμαστε αποφασισμένοι έτσι να συνεχίσουμε αγκαλιάζοντας σε αυτή μας την προσπάθεια όλο και περισσότερους συμπολίτες μας» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο, ο Βαγγέλης Ντηνιακός για να εξαγγείλει ταυτόχρονα και μια συντονισμένη δράση, που ετοιμάζεται προς υλοποίηση από το επόμενο φθινόπωρο. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής η παραγωγή ακόμα μεγαλύτερου – αντιπολιτευτικού- έργου και «εργαλεία» της οι δυνατότητες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία και, κυρίως, η άμεση συμμετοχή των δημοτών.

IMG_1305

Ουσιαστικές παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια

Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων τους στο δημοτικό συμβούλιο τα μέλη της δημοτικής ομάδας του «Χαϊδάρι ξανά» δεν έπαψαν να φέρνουν με τη μορφή ερωτήσεων και να αναδεικνύουν με τις ουσιαστικές τους παρεμβάσεις θέματα που απασχολούν τους συνδημότες μας στην καθημερινότητά τους αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη και την πρόοδο της πόλης μας.

«Παρεμβάσεις οι οποίες είχαν και έχουν απτά αποτελέσματα, ανατρέποντας αρνητικές για την πόλη προειλημμένες αποφάσεις της δημοτικής αρχής αλλά και για την ενεργό θωράκιση και προστασία της πόλης καθώς και τη θετική εξέλιξή της» τόνισε ο Βαγγέλης Ντηνιακός για να υπενθυμίσει στη συνέχεια μείζονα θέματα που ανέδειξε η παράταξη όπως:

  • Η προστασία και η αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων
  • Η στήριξη της τοπικής αγοράς
  • Ο καλλωπισμός και η καθαριότητα της πόλης
  • Η κατεδάφιση και η ανέγερση νέου κτιρίου στο χώρο του παλαιού Δημαρχείου
  • Η εφαρμογή σχεδίου ολοκληρωμένης αστικής παρέμβασης (ΣΟΑΠ) Δυτικής Αθήνας
  • Η αξιοποίηση του οικοπέδου επί της οδού Αναγεννήσεως στον Ελαιώνα
  • Η είσπραξη των υπεξαιρεθέντων χρημάτων που αφορούν στους Δήμους από το γνωστό σκάνδαλο των Energa και Hellas Power.

Ασκώντας, τέλος, κριτική στο έργο της δημοτικής αρχής, ο Βαγγέλης Ντηνιακός, σημείωσε ότι «είναι νωρίς να την κρίνουμε συνολικά από τώρα» αναγνωρίζοντας πως «παρέλαβε από τους προηγούμενους ένα δήμο σε πολύ άσχημη κατάσταση» για να συμπληρώσει: «Θα θέλαμε να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στα πραγματικά προβλήματα των δημοτών και τις ουσιαστικές ανάγκες της πόλης και να μην παρασύρεται από τη στενή κομματική της ταυτότητα».

 

 Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ κ. Ελένη Χρονά

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ κ. Ελένη Χρονά

 

 Η 8η του Μάρτη έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως Ημέρα της Γυναίκας, γεγονός που δεν θα μπορούσε να μην τιμηθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

«Λένε πολλοί ότι πλέον η γυναίκα έχει κατακτήσει ίσα δικαιώματα. Είναι όμως τόσο σύνθετος ο ρόλος της ως μητέρας, συντρόφου και εργαζόμενης, που όσα και εάν έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αυτό δεν έχει κατορθωθεί. Αξίζει λοιπόν να βοηθήσουμε όλοι και περισσότερο εμείς οι άνδρες να έρθει σύντομα αυτή η κατάκτηση» είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Βαγγέλης Ντηνιακός για να δώσει στη συνέχεια το λόγο στην κ. Ελένη Χρονά.

«Είμαι βαθιά ευτυχισμένη που έχω αυτή την ευκαιρία: να βλέπω συγκεντρωμένη μπροστά μου όλη την υπέροχη Χαϊδαριώτικη ζωή μου» είπε ξεκινώντας την ομιλία της η κ. Χρονά, για να αναφερθεί στη συνέχεια στα παιδικά και εφηβικά της βιώματα στην πόλη μας τα οποία συνεχίζει να ζει μέσα από τις ζωές των παιδιών της πλέον, της 16χρονης Αναστασίας και του 15χρονου Θάνου, που «σπούδασαν και σπουδάζουν στα ίδια σχολεία που πήγα κι εγώ: Στο 3ο Δημοτικό και τώρα στο 1οΓυμνάσιο».

Ακούραστη συμπαραστάτισσα σε όλη την προσωπική πορεία της Ελένης Χρονά «η μάνα, η Χαϊδαριώτισσα γυναίκα – μάνα. Η γυναίκα και κατ’ επέκταση η Ελληνίδα γυναίκα έχει το «αγωνίζεσθαι» στο DNA της» συνέχισε η κ. Χρονά για να αναφερθεί στους αγώνες των γυναικών για κατάκτηση ίσων δικαιωμάτων από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας σε όλους τους τομείς και τις εκφάνσεις της ζωής.

Αγωνίστρια και η ίδια, αφού ανήκει στο δυναμικό του ΕΡΤopen, αναφέρθηκε στη σύγχρονη ελληνίδα που «έχει να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες συνθήκες ενός ιδιότυπου πολέμου .Είναι ο κυματοθραύστης των συνεπειών της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης την ίδια ώρα που τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των γυναικών, τα έτσι και αλλιώς περιορισμένα, συνθλίβονται περαιτέρω», για να καταλήξει πως, παρ’ όλα αυτά η γυναίκα – στο πρόσωπο της οποίας συγκεντρώνονται πολλοί και διαφορετικοί ρόλοι- «αισιοδοξεί , αλλά και συνεχίζει να αγωνίζεται: Για την οικογένεια της, για την εργασία της, για τη χώρα που θέλει να ζήσουν αύριο τα παιδιά της».

 

Ψυχαγωγική δράση για τα παιδιά

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_1331

Μια ευχάριστη έκπληξη, από αυτές που δε συνηθίζονται σε πολιτικές εκδηλώσεις, περίμενε τους πολλούς μικρούς φίλους της παράταξης που «συνόδευαν» τους γονείς τους στην εκδήλωση για την πίτα. Κλόουν και ταχυδακτυλουργός τα υποδέχονταν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του φουαγιέ για να τα ψυχαγωγήσουν με τα αστεία και τα «μαγικά» τους κόλπα. Όλα τα παιδιά διασκέδασαν και το ευχαριστήθηκαν πολύ!

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:

(με σειρά προσέλευσης)

1) Ο Πρόεδρος της Εστίας Κρητών Χαϊδαρίου κ. Γιώργος Συριανόγλου

2) H Πρόεδρος, κ Σοφία Δρίκου και η Αντιπρόεδρος, κ. Χαρά Λεμονή του Εξωραϊστικού Συλλόγου Δάσους

3) Ο Πρόεδρος του Κέντρου Λαογραφίας & Πολιτισμού Δυτικής Αττικής κ. Γιώργος Καλογράνας

4) Η Πρόεδρος, κ. Μαρία Παπαμακαρίου-Μπρή και ο Ταμίας, κ. Ισίδωρος Θεοτοκάς του Συλλόγου Πυργουσών Αττικής «Το Πυργί Χίου»

5) Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Νεοφωκαέων Προσφύγων Χαϊδαρίου κ. Ιωάννης Βελέντζας

6) Ο εκδότης της εφημερίδας «Χιακό Βήμα» κ. Ισίδωρος Γιαννακής

7) Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου «Πήγασος» κ. Πλάτωνας Δεσάντης

8) Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου «ΔΩΔΩΝΑΙΟΝ ΦΩΣ» κ. Δημήτριος Σούκης

9) Ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Επαγγελματικής Ένωσης Υπαιθρίων Λιανεμπόρων κ. Πέτρος Χατζίρης

10) Ο Πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου «Δάφνη Δαφνίου» κ. Θοδωρής Σπανόπουλος

11) Ο Πρόεδρος, κ. Απόστολος Καραπέτρος και ο Αντιπρόεδρος, κ. Αθανάσιος Στάθης, της Ένωσης Μακεδόνων Δυτικής Αττικής «Ο Μέγας Αλέξανδρος»

12) O κ. Σταύρος Προμπονάς, Διευθυντής του IEK City Unity.

13) Ο κ. Σταύρος Τασιόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω

 

* Τα δύο φλουριά, που περιέχονταν στα κομμάτια της πίτας που μοιράστηκαν στους παρευρισκόμενους, αντιστοιχούσαν σε μια ετήσια υποτροφία σε ειδικότητα της επιλογής του νικητή ή της νικήτριας στο ΙΕΚ City Unity, αξίας 3.000 ευρώ και σε μια θεραπεία από τα κέντρα ομορφιάς Νew Day. Και τα δύο δώρα ήταν προσφορά του ΙΕΚ City Unity, μετά από πρωτοβουλία του μέλους της παράταξής κ. Γιώργου Μπίσδα.