ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ

Ομόφωνα υπέρ της πρότασης του Βαγγέλη Ντηνιακού, να χαρακτηριστεί ολόκληρο το Στρατόπεδο του Χαϊδαρίου ως χώρος ιστορικής μνήμης, τάχθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο

B. NTHNIAKOΣ - ΠΕΡΙΦ. ΣΥΜΒ.

Υπέρ της πρότασης του Βαγγέλη Ντηνιακού να χαρακτηριστεί το Στρατόπεδο του Χαϊδαρίου ως χώρος ιστορικής μνήμης και να αποδοθεί στον λαό της Δυτικής Αθήνας τάχθηκε με ομόφωνη απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας κ. Σπύρου Τζόκα το Περιφερειακό Συμβούλιο στην 38η συνεδρίασή του έλαβε μιας ιστορικής σημασίας απόφαση που δικαιώνει την πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης «Χαϊδάρι ξανά» και ανοίγει νέους δρόμους διεκδικήσεων για μια ποιοτικότερη ζωή των κατοίκων της πόλης μας και της Δυτικής Αθήνας.

 

«Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση οφειλόμενης τιμής προς όσους θυσιάστηκαν στον αγώνα κατά του φασισμού, που το μήνυμά της ξεπερνάει τα σύνορα της πατρίδας μας και φτάνει σε όλη την ανθρωπότητα» τόνισε ο Βαγγέλης Ντηνιακός σχολιάζοντας την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η παραπάνω θετική εξέλιξη είναι αποτέλεσμα μιας σειράς ενεργειών του επικεφαλής και των δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Χαϊδάρι ξανά»: από τη σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου, που υποστήριξε το σχετικό ψήφισμα τον περασμένο Μάιο, τις συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΑΣΔΑ και δήμαρχο Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη και τον  Αντιπεριφερειάρχη  κ. Τζόκα, ο οποίος όπως είχε υποσχεθεί έφερε προς συζήτηση το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο καλώντας μάλιστα τον Βαγγέλη Ντηνιακό να είναι ένας από τους βασικούς εισηγητές του θέματος.

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός, κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τόνισε μεταξύ άλλων πως, μια θετική απόφαση υπέρ του χαρακτηρισμού ολόκληρου του χώρου του Στρατοπέδου και όχι μόνο του Μπλοκ 15, εκτός από τη μεγάλη ιστορική της σημασία έχει ακόμη σαν αποτέλεσμα και τη θωράκιση της έκτασης απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την οικοπεδοποίηση, εμπορευματοποίηση και τσιμεντοποίησή της.

Ζήτησε επίσης από την Περιφέρεια να δει θετικά την πρωτοβουλία αυτή στηρίζοντας έτσι τη Δυτική Αθήνα, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης οι ανισότητες με τα Βόρεια και τα Νότια προάστια γίνονται όλο και πιο ορατές.

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός σημείωσε επίσης ότι το θέμα του χαρακτηρισμού του Στρατοπέδου ως χώρου ιστορικής μνήμης είναι ιδιαίτερα επίκαιρο και αναγκαίο στις μέρες μας, καθώς η εξασθένιση της ιστορικής μνήμης έχει οδηγήσει στην εκδήλωση όλο και περισσότερων φασιστικών φαινομένων.

Επίσης τόνισε, για ακόμη μια φορά, τη σημασία της συνεργασίας όλων, Δήμου – Παρατάξεων – Περιφέρειας – Κυβέρνησης, προς την υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής.

Όλες οι τοποθετήσεις όσων έλαβαν τον λόγο στο Περιφερειακό Συμβούλιο κινήθηκαν στο ίδιο πνεύμα, αποδεχόμενοι τη σπουδαιότητα του θέματος, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη λήψη της ομόφωνης απόφασης.