ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ

Βαγγέλης Ντηνιακός: Η ακτή Σκαραμαγκά στους Χαϊδαριώτες

Tην ανάκτηση της ακτής Σκαραμαγκά προς όφελος των Χαϊδαριωτών και των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας έθεσε με ερώτησή του, την Τετάρτη 27/01/2016, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Βαγγέλης Ντηνιακός.

Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χαϊδάρι Ξανά» ανέφερε στην ομιλία του ότι το θέμα της ανάκτησης της ακτής Σκαραμαγκά,  μαζί με αυτά του χαρακτηρισμού ολόκληρου του Στρατοπέδου ως ιστορικού τόπου και της επέκτασης του Μετρό μέσα στην καρδιά της πόλης, είναι στόχοι  κορυφαίοι για το Χαϊδάρι και ότι ο ίδιος μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του θα δουλέψει με όλες του τις δυνάμεις από την όποια θέση του στο δημοτικό συμβούλιο μέχρι οι στόχοι αυτοί να επιτευχθούν.

Τόνισε ως πολύ θετικό το γεγονός ότι το αίτημα  για την ανάκτηση της ακτής Σκαραμαγκά είναι κοινό από όλες τις παρατάξεις και πως οι σχετικές αναφορές στον τοπικό Τύπο συμβάλλουν θετικά στην ωρίμανση του αιτήματος και την υλοποίηση του. Σημείωσε μάλιστα ότι τα ως άνω υπερτοπικά θέματα  θα έπρεπε να είχαν τεθεί εμφατικά από τον ίδιο το Δήμαρχο στην πρόσφατη συνάντησή που είχε, μαζί με τους υπόλοιπους Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας, με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα.

 Η πρόταση του Βαγγέλη Ντηνιακού

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της παράταξης «Χαϊδάρι ξανά» η πρόταση του Βαγγέλη Ντηνιακού περιλαμβάνει οριοθετημένη και προστατευμένη ακτή από τα όρια με τον Ασπρόπυργο μέχρι και την κατασκευασμένη με επιχωματώσεις προβλήτα με ανάπτυξη:

  • Δικτύου πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων
  • Χώρων αθλήσεως (μπάσκετ-μπιτς βόλεϊ – τένις)
  • Ζωνών πρασίνου και πιστοποιημένων παιδικών χαρών
  • Δημοτικών επιχειρήσεων αναψυχής
  • Ναυταθλητικού ομίλου κωπηλασίας- ιστιοπλοΐας και
  • Χώρων στάθμευσης

Β. ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ -ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Με τις παραπάνω παρεμβάσεις επιτυγχάνουμε:

Α. Ποιοτική αναβάθμιση της υποβαθμισμενης περιοχής του Σκαραμαγκά.

Β. Διαρκές Κοινωνικό όφελος (αναψυχή – άθληση) για τους Χαϊδαριώτες αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αθήνας.

Γ. Έσοδα για το Δήμο μας από τις χρήσεις αναψυχής.

«Εμείς γι’ αυτό αγωνιζόμαστε και αυτό απαιτούμε από όλους τους αρμοδίους φορείς. Ζητάμε όχι λόγια και υποσχέσεις αλλά ουσιαστικές ενέργειες που φέρνουν αποτελέσματα» ανέφερε ο Βαγγέλης Ντηνιακός.

Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος απαντώντας στον Βαγγέλη Ντηνιακό, σχετικά με το θέμα της ανάκτησης της ακτής Σκαραμαγκά, είπε ότι έχει δώσει αγώνες για το συγκεκριμένο θέμα όπως και για όλα τα αλλά που έχουν τεθεί όλα τα χρόνια που βρισκόταν στην αντιπολίτευση και συνεχίζει τον αγώνα και τώρα από τη θέση του δημάρχου καταγγέλλοντας μάλιστα τον Βαγγέλη Ντηνιακό ότι το ενδιαφέρον του είναι όψιμο.

Ακολουθήσε έντονη αντιπαράθεση με τον Βαγγέλη Ντηνιακό να ζητά από τον Δήμαρχο να καταθέσει έστω και ένα στοιχείο κάποιας ενέργειας που έκανε η σημερινή Δημοτική Αρχή στον 1,5 χρόνο που διοικεί τον Δήμο για την διεκδίκηση της ακτής.

Στην πρόκληση του Βαγγέλη Ντηνιακού ο Μιχάλης Σελεκος περιορίστηκε να επαναλάβει τα περί αγώνων που έχει δώσει και δίνει για τα θέματα και τα περί ευθυνών των προηγουμένων δημοτικών αρχών.