ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ

«Ηaidari Agenda»: Ο Βαγγέλης Ντηνιακός δυναμώνει τη φωνή των πολιτών

 

Β. ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1

Συνεπής στην υπόσχεση που είχε δώσει έναν χρόνο πριν στον Χαϊδαριώτικο λαό πως η παράταξη «Χαϊδάρι ξανά» «δεν θα μείνει αδρανής, αλλά θα συνεχίσει να εργάζεται με κριτήριο το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων της», ο Βαγγέλης Ντηνιακός παρουσίασε την διαδικτυακή και αναλογική πλατφόρμα «Ηaidari Agenda». Για πρώτη φορά στον Δήμο μας, και μάλιστα με ενέργειες της Αντιπολίτευσης, αξιοποιούνται οι δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας για να αποκτήσει περισσότερη δύναμη η φωνή των πολιτών.

Β. ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 2

700 και πλέον συμπολίτες μας, κατέκλυσαν τον χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του Δημαρχείου, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, φτάνοντας μέχρι και το προαύλιό του, μαζί με την κοπή της πίτας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Βαγγέλη Ντηνιακό για το «Ηaidari Agenda», το νέο αυτό «εργαλείο» που δίνει τη δυνατότητα στους δημότες «να συμμετέχουν ενεργά στην αναγέννηση της πόλης», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο ίδιος.

«Εμείς θέλουμε τους δημότες συμμέτοχους. Θέλουμε τη φωνή τους, θέλουμε τις ιδέες τους. Η τεχνολογία πλέον, αυτή τη δυνατότητα μας τη δίνει. Και αυτό αξιοποιούμε.»

«Πίστεψα και πιστεύω ότι μέσα από τη δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί με την πλατφόρμα, οι ίδιοι οι συμπολίτες μας με τις παρεμβάσεις τους και τον έλεγχο τους, θα μας υποχρεώσουν όλους να γίνουμε καλύτεροι.»

«Ιδιαίτερα οι νέοι που και την τεχνολογική εξοικείωση έχουν αλλά και θέλουν να ζήσουν και να απολαύσουν έντονα τις υπηρεσίες της πόλης.»

« Όταν η πλατφόρμα γίνει κτήμα όλων των πολιτών θα αποκτήσει τεράστια δύναμη που κανείς δεν θα μπορεί να σταματήσει το περιεχόμενο της και το ρόλο της.»

«Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι να φτιάξουμε όλοι μαζί το Χαϊδάρι όπως το ονειρευόμαστε.»

 

Β. ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 3

«Χείρα βοηθείας» στη Δημοτική Αρχή

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός ξεκαθάρισε πως η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του «Haidari agenda» σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει υποκατάσταση της Δημοτικής Αρχής, αλλά είναι μια «χείρα βοηθείας» προς αυτή.

«Εμείς σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούμε τη Δημοτική Αρχή. Σεβόμαστε το ρόλο του Δημάρχου και όλων των πολιτικών προϊσταμένων. Εμείς έμπρακτα, τώρα, τρία χρόνια και πριν τις εκλογές δίνουμε τη συναίνεσή μας, ως αντιπολίτευση και με δική μας πρωτοβουλία, δικό μας κόστος και δικό μας χρόνο προσπαθούμε να ενώσουμε δυνάμεις, ώστε να γίνει η φωνή των πολιτών, όπως λέει και το σύνθημά μας, πιο ισχυρή. Με το «Ηaidari Agenda» δίνουμε λοιπόν μία «χείρα βοηθείας» στη Δημοτική Αρχή».

Β. ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 4 haidari-agenda

Η πρωτοτυπία του «Haidari agenda» – Αρνητική στη συνεργασία η Διοίκηση του Δήμου

Η πρωτοτυπία της πλατφόρμας «Haidari agenda» έγκειται στο γεγονός ότι την ατζέντα των θεμάτων προσπαθεί να τη φέρει η αντιπολίτευση, και ότι «η αντιπολίτευση για εμάς οφείλει να συνδράμει στη βελτίωση της πόλης τώρα και όχι να περιμένει τις εκλογές ώστε να διεκδικήσει τον Δήμο» είπε ο Βαγγέλης Ντηνιακός.

Στη λογική αυτή οι πρώτες αντιδράσεις τη Δημοτικής Αρχής δεν ήταν, σε ό,τι αφορά το κομμάτι της συναίνεσης και της συνεργασίας για το καλό της πόλης, οι αναμενόμενες.

«Ίσως αυτά τα ήθη στην πολιτική να  φαίνονται πρωτόγνωρα στον Δήμαρχο και η πρόσφατη απρόκλητη επίθεσή του να είναι αποτέλεσμα της αρχικής του έκπληξης ότι ναι, υπάρχουν και δημοτικές παρατάξεις που θέλουν να πάει καλύτερα ο Δήμος εδώ και τώρα! Για την πλατφόρμα τον ενημέρωσα επίσημα, όπως απαιτεί θεωρώ και η δεοντολογία, και του ανέφερα ότι θέλουμε να βοηθήσουμε τον Δήμο και ότι αυτή η κίνηση, επειδή έχει στοιχεία καινοτομίας και πρωτοτυπίας, μας έχουν ζητήσει να προβληθεί. Ο ίδιος, ενώ έδειξε να συμφωνεί, αντιδεοντολογικά έπειτα παρενέβη σε τηλεοπτική εκπομπή που παρουσιαζόταν η πλατφόρμα με στόχο να αποπροσανατολίσει το κοινό.

Τί φοβάται άραγε;

Τελικά δεν θέλει τη συνεργασία;

Δεν επιδιώκει τη συναίνεση;

Δεν ενδιαφέρεται για το καλό της πόλης;».

 

Ένας χρόνος παραγωγικής αντιπολίτευσης – Συγκεκριμένες προτάσεις και ενέργειες για Στρατόπεδο, Μετρό, Σκαραμαγκά

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός, κάνοντας έναν απολογισμό του πρώτου χρόνου της παράταξής του στην αντιπολίτευση, αναφέρθηκε αρχικά στα τρία οραματικά σχέδια για την πόλη μας (Στρατόπεδο, Μετρό, ακτή Σκαραμαγκά) καθώς και στις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν για την επίτευξή τους:

Για το Στρατόπεδο: «Αρχικά φέραμε το θέμα  στο δημοτικό συμβούλιο. Η διατύπωση της πρότασης για δέσμευση ως ιστορικού τόπου ολόκληρης της έκτασης του Στρατοπέδου είναι ο μόνος τρόπος για να σώσουμε τον χώρο στο σύνολό του, για να αποκτήσει την ιστορική αξία που του αρμόζει και να μην τσιμεντοποιηθεί. Δε μείναμε μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κάναμε επαφές με τον ΑΣΔΑ και πήραμε τη στήριξή του. Θέσαμε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και λάβαμε το ομόφωνο ψήφισμά του.»

Για το Μετρό: «Ολοκληρώσαμε τεχνοοικονομικά την πρότασή μας και την κάναμε γνωστή με συνέντευξη Τύπου. Ζητήσαμε να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης. Η πρότασή μας για το Μετρό δεν ήταν απλά μια πρόταση. Δουλέψαμε με τους ειδικούς συνεργάτες μας, μηχανικούς και προτείναμε τις καλύτερες και τις πιο εφικτές λύσεις. Για να το πετύχουμε αυτό κάναμε επαφές και με τη Διεύθυνση Μελετών της «Αττικό Μετρό» και με άλλους αρμόδιους.»

Για την ακτή Σκαραμαγκά: «Ακολούθησε η πρότασή μας για την αξιοποίηση της ακτής Σκαραμαγκά προς όφελος όλων των Χαϊδαριωτών και των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας. Τη φέραμε πρόσφατα ολοκληρωμένα με σχέδιο και ποιοτικό περιεχόμενο. Γιατί αν δε γίνει τώρα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας το είχε ζητήσει όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση πότε θα γίνει; Τώρα υπάρχουν οι καλύτερες προϋποθέσεις.»

Σε ό,τι αφορά στην αντίδραση της Διοίκησης του Δήμου στις παραπάνω ενέργειες, ο Βαγγέλης Ντηνιακός σημείωσε πως η Δημοτική Αρχή τις είδε με μικροψυχία και καχυποψία επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, πως σε συμμετοχή του σε συνάντηση Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας και της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Μιχάλης Σελέκος, δεν αναφέρθηκε καθόλου σε κανένα από τα παραπάνω τρία μεγάλα ζητήματα.

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός εξέφρασε την ευχή να αλλάξει η σημερινή Διοίκηση τη στάση της προς όφελος της πόλης. «Για φανταστείτε για την πόλη μας ένα κοινό μέτωπο όλων και της αντιπολίτευσης και της δημοτικής αρχής, τι αποτελέσματα θα έφερνε για το Χαϊδάρι», τόνισε.

Β. ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 5

 

 

Β. ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 6

Η σημερινή Δημοτική Αρχή σε ρόλο κομματικής αντιπολίτευσης

«Δυστυχώς ο Δήμαρχος και η ομάδα του δείχνουν με τις ενέργειές τους (συνθήματα, πανό στο Δημαρχείο, κομματικά προσανατολισμένες εκδηλώσεις κ.ά.) ότι πάνω από όλα δουλεύουν για το κόμμα. Ο κ. Σελέκος, ενώ έχει την ευθύνη της διοίκησης που του ανατέθηκε, δυστυχώς δρα ως αντιπολίτευση,  μένοντας σε αόριστες καταγγελίες, προς την Κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, αντί να προχωρά σε συγκεκριμένες διοικητικές πράξεις και ενέργειες, που θα έλυναν προβλήματα της πόλης», ανέφερε ο Βαγγέλης Ντηνιακός.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα των παραπάνω ανέφερε τις διαμαρτυρίες της Δημοτικής Αρχής αλλά τη μη κατάθεση των απαιτούμενων μελετών, έτσι ώστε να λάβει ο Δήμος μας την αναγκαία χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, και να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, κάτι που αποδείχθηκε έπειτα από ενέργειες της παράταξης «Χαϊδάρι ξανά».

«Εμείς δεν υπηρετούμε κανένα κόμμα. Υπηρετούμε και θα υπηρετούμε το συμφέρον της πόλης και μόνον. Δίνουμε και θα δίνουμε μάχες στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνο, προκειμένου να δοθούν λύσεις εδώ και τώρα στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δημότης».

 

«Τη μίζερη κατάσταση της πόλης δεν την αντέχουμε και θα την αλλάξουμε»

Συνεχίζοντας τις αναφορές στο έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής ο Βαγγέλης Ντηνιακός αναφέρθηκε στην τραγική εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το Χαϊδάρι και από την οποία προκύπτει ολοφάνερα η έλλειψη οργάνωσης του Δήμου και συντονισμού των υπηρεσιών.

«Συνεχή είναι τα θέματα που καταθέτουμε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου: καθαριότητα, πεζοδρόμια, κοπή δέντρων, πράσινο, κτήρια, κυκλοφοριακά κ.ά. Ωστόσο συνήθως απλά γίνεται η παραδοχή τους χωρίς να προχωρά η επίλυσή τους» τόνισε ο Βαγγέλης Ντηνιακός, για να υπενθυμίσει παραδείγματα συνδημοτών μας, που η Δημοτική Αρχή «κώφευε» επί μήνες στις εκκλήσεις τους για επίλυση των θεμάτων τους, και στα οποία δόθηκε λύση έπειτα από παρέμβαση της παράταξης «Χαϊδάρι ξανά».

«Και για κάποιο νέο έργο ούτε λόγος. Λένε δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχουν δυνατότητες, φταίει το σύστημα.  Άραγε σε άλλους δήμους πώς τα καταφέρνουν καλύτερα; Πώς γίνονται έργα; Αλήθεια πώς να γίνουν έργα όταν δεν αξιοποιούνται ευρωπαϊκά προγράμματα, γιατί λόγω ιδεολογίας τα ξορκίζουμε;» σημείωσε ο Βαγγέλης Ντηνιακός για να συμπληρώσει πως «Εμείς αυτή τη μίζερη κατάσταση δεν την αντέχουμε και θα την αλλάξουμε. Και μάλιστα δεν περιμένουμε τις δημοτικές εκλογές. Και ακόμα περισσότερο δεν μένουμε στα λόγια».

Β. ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 7

 

 

 Β. ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 8

 

Η σκυτάλη σε όλους τους δημότες για μια καλύτερη πόλη

«Από τώρα και στο εξής, με την πλατφόρμα «Haidari Agenda», δίνουμε τη σκυτάλη στους δημότες», είπε ο Βαγγέλης Ντηνιακός. «Μπορούμε να τρέχουμε όλοι μαζί, με την ταχύτητα που απαιτούν οι καιροί, και για την επίλυση των προβλημάτων και για την εφαρμογή νέων ιδεών και προτάσεων που θα κάνουν την πόλη και τη ζωή μας καλύτερη».

Κάλεσμα – άνοιγμα προς όλους

«Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε όλο και περισσότερους Χαϊδαριώτες, όλο και περισσότερους συμπολίτες μας μαζί μας και δεν στεκόμαστε καθόλου στις τυχόν διαφορές που μπορεί να προηγήθηκαν με οποιαδήποτε επιλογή ο καθένας έκανε στο παρελθόν. Ένα μόνο κριτήριο βάζουμε και για εμάς αρκεί: Η πραγματική αγάπη για την πόλη και τους ανθρώπους της».

 

Β. ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 9

 

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα της παράταξης

Στην ίδια εκδήλωση τα μέλη της παράταξης «Χαϊδάρι ξανά» έκοψαν εθιμοτυπικά και την πρωτοχρονιάτικη πίτα, που ευλόγησε ο πατέρας Ιγνάτιος, από τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας.

Β. ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 10

Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τσατσαμπάς, σημείωσε πως ανήκει στην «αυτοδιοικητική σχολή» του Κυριάκου Ντηνιακού, που σημαίνει εντιμότητα, εργατικότητα, έργο ποιοτικό και ουσιαστικό για την πόλη και τους δημότες. «Σημαίνει το Δημαρχείο, το Παλατάκι, το κτήριο Γύζη, η ανάπλαση στο Δαφνί, τα 65 στρέμματα στο Στρατόπεδο, τα Αθλητικά Κέντρα, οι μεγάλες και μικρές πλατείες με πράσινο, οι Δημοτικές Επιχειρήσεις. Σε αυτούς τους κανόνες πιστεύουμε και με αυτούς τους κανόνες δουλεύουμε».

 

Β. ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 11

Ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Καρατζαφέρης τόνισε πως χαρακτηριστικό της παράταξης «Χαϊδάρι ξανά» είναι η δίψα για ανιδιοτελή προσφορά στο Χαϊδάρι και πως «από την θέση μας στο δημοτικό συμβούλιο αγωνιζόμαστε  για επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν καθημερινά. Ο αγώνας και η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί έτσι ώστε να μην παραμένουμε στην επίλυση απλά κάποιων προβλημάτων αλλά να προσδώσουμε όραμα και προοπτική στην πόλη μας».

Χαρακτήρισε την πλατφόρμα «Haidari Agenda» ως «δείγμα της νεανικότητας και της δημιουργικότητας της παράταξης» αλλά και απόδειξη της σύγχρονης αντίληψης για τον Δήμο καθώς και την πρόθεση να γίνουν οι πολίτες «πρωταγωνιστές στη διοίκηση της πόλης μας».

 

Β. ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 12

 

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους βασιλόπιτα και αναψυκτικά. Στον χώρο του κυλικείου φιλοξενήθηκε ψυχαγωγική δράση όπου οι μικροί φίλοι της παράταξης έφτιαξαν τις δικές τους αποκριάτικες μάσκες και ζωγράφισαν την πόλη που ονειρεύονται!

Β. ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 13

 

Β. ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 14

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:

(με σειρά προσέλευσης)

1)            Καραπέτρος Απόστολος, Πρόεδρος Ένωσης Μακεδόνων Δυτικής Αττικής «Μέγας Αλέξανδρος»

2)            Συργιανόγλου Γιώργος, Πρόεδρος Εστίας Κρητών Χαϊδαρίου

3)            Ράγγος Ηλίας, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ψ.Ν.Α.

4)            Πετρόπουλος Γιώργος, Πρόεδρος της Foresight – HLT Hellas

5)            Καλογεροπούλου Ζωή, Πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αφαίας-Σκαραμαγκά

6)            Καλογράνας Γιώργος, Πρόεδρος Κέντρου Λαογραφίας και Πολιτισμού Δυτικής Αττικής

7)            Γουράνιος Διονύσης, Πρόεδρος της «Γέφυρας ζωής Α.μεΑ Δυτικού Τομέα»

8)            Κλεισιάρης Δημήτρης, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου «Θεσσαλική Γη» Χαϊδαρίου και αντιπρόσωπος Πανθεσσαλικής Ομοσπονδίας

9)            Δεσάντης Πλάτωνας, Πρόεδρος Αθλητικού Ομίλου «Πήγασος» Χαϊδαρίου

10)          Βελέντζας Ιωάννης, Πρόεδρος του Σύνδεσμου Νεοφωκααίων

11)          Παπαμακαρίου-Μπρη Μαρία, Πρόεδρος του Συλλόγου Πυργουσών Αττικής «Το Πυργί Χίου»

12)          Σαρρής Παναγιώτης, εκπρόσωπος του Αθλητικού Συλλόγου «Υπερίωνα»

13)          Καράμπελας Κώστας, Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αττική» Γιάννης Σγουρός

14)          Ντάγκας Θωμάς, Ιδιοκτήτης Εκπαιδευτηρίων «Νέα Παιδεία»

15)          Σπανού Ρέα, εκπρόσωπος Γυμναστικού Συλλόγου «Δάφνη Δαφνίου»

16)          Κρυστάλλης Γρηγόρης, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου «Δωδωναίον Φως»

17)          Δεληγιάννης Σωκράτης, Πρόεδρος νεοσύστατου Συλλόγου Κάτω Αφαίας – Σκαραμαγκά

18)          Χατζίρης Πέτρος, Πρόεδρος Επαγγελματικής Ένωσης Μικροπωλητών Δήμου Αιγάλεω

19)          Νταβαρίνου Λήδα, Αντιπρόεδρος του  Διεθνούς Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών

20)          Καραδήμα Γιούλη, Γενική Γραμματέας της  Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών – Τμήμα Ελλάδος

 

Β. ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 15

* Τα δύο φλουριά, που περιέχονταν στα κομμάτια της πίτας, αντιστοιχούσαν σε μια ετήσια υποτροφία σε ειδικότητα της επιλογής του νικητή ή της νικήτριας στο ΙΕΚ City Unity, αξίας 3.000 ευρώ, προσφορά του μέλους της παράταξης κ. Γιώργου Μπίσδα και σε μια διπλή πρόσκληση για τη θεατρική παράσταση «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» προσφορά του μέλους της παράταξης κ. Μάνου Πετούση.

Β. ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 16