ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ

Στο Σεμινάριο για τις «Έξυπνες Πόλεις» στην Σύρο συμμετείχε ο Βαγγέλης Ντηνιακός

Στην Ερμούπολη της Σύρου βρέθηκε ο αρχηγός της δημοτικής παράταξης «Χαϊδάρι Ξανά» Βαγγέλης Ντηνιακός την Παρασκευή 8/7. Ο Βαγγέλης Ντηνιακός ήταν προσκεκλημένος στο επιστημονικό σεμινάριο με τίτλο «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα σε Υποδομές ,Δίκτυα και Υπηρεσίες». Ο ίδιος μάλιστα ήταν ομιλητής στο πάνελ με θέμα «Ένα νέο στρατηγικό πλαίσιο για την ανάπτυξη των Ευφυών πόλεων».

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός εξηγεί τις λειτουργίες της πλατφόρμας.

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός εξηγεί τις λειτουργίες της πλατφόρμας.

Στην παρουσίασή του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην λειτουργία και τις υπηρεσίες που προσφέρει η πλατφόρμα«Haidari agenda», ενώ παρουσίασε το ρόλο και τα πλεονεκτήματά της στο πλαίσιο της συμμετοχικής βελτίωσης των υπηρεσιών ενός δήμου. Τόνισε μάλιστα ότι με την αξιοποίηση των νέων καινοτόμων ιδεών, λύσεων και τεχνολογιών βελτιώνεται η ποιότητα ζωής όλων των πολιτών. Στα πλαίσια αυτά, σημείωσε, πρόθεση της παράταξής “Χαϊδάρι Ξανά” είναι η πλατφόρμα «Haidari agenda» να καταστεί εργαλείο φωνής όλων των Χαϊδαριωτών.

Αντικείμενο συζήτησης από πολλούς εισηγητές ήταν η πορεία των ευρωπαϊκών κονδυλίων (ΕΣΠΑ, πακέτο Γιούνγκερ). Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο τρόπο απορρόφησής τους, ώστε μία πόλη να έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί νέα καινοτόμα προγράμματα, και να καταστεί πρότυπη-έξυπνη πόλη.

Πρέπει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο σεμινάριο μετείχαν ακαδημαϊκοί, όπως οι καθηγητές του ΕΜΠ Θ. Καρούνος, Δ. Καλογήρου,Β. Μάγκλαρης κ.α, ειδικοί σε θέματα Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με ιδιαίτερή παρουσία αυτή του καθηγητή Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρώην γενικού διευθυντή έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αχιλλέα Μήτσου.

din9
Επίσης μετείχαν παράγοντες δήμων και κοινοτήτων, όπως ο διευθυντής προγραμματισμού, οργάνωσης και πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου, Κωστής Μοχιανάκης, υπό την καθοδήγηση του οποίου ο συγκεκριμένος δήμος θεωρείται σήμερα η πιο “έξυπνη πόλη” της Ελλάδας, έχοντας κερδίσει πολλές εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις.

 

Ο κ. Μοχιανάκης με τον Βαγγέλη Ντηνιακό

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός με τον Κωστή Μοχιανάκη