ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός στον Δημήτρη Βίτσα για την παραχώρηση των 66 στρεμμάτων στον Δήμο Χαϊδαρίου

Τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, συνάντησε σε προγραμματισμένο ραντεβού στο υπουργείο, ο επικεφαλής της παράταξης Χαϊδάρι Ξανά, Βαγγέλης Ντηνιακός, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, Δημήτρη Τσατσαμπά και Βασίλη Καρατζαφέρη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παραχώρηση στον Δήμο Χαϊδαρίου των 66 στρεμμάτων από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, για τα οποία είχε γίνει εξαγγελία παραχώρησης προ δεκαετίας από τον τότε Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, χωρίς, όμως, να έχει γίνει κάποια ενέργεια από τότε μέχρι σήμερα.

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός κατέθεσε σχετική επιστολή προς τον Υπουργό, με την οποία ζητά την προσωπική του παρέμβαση ώστε άμεσα η έκταση να παραχωρηθεί στον Δήμο Χαϊδαρίου για κοινωφελείς σκοπούς.

Ο Υπουργός άκουσε το θέμα με μεγάλο ενδιαφέρον και υποσχέθηκε, αφού ενημερωθεί λεπτομερώς, να συμβάλει στην υλοποίηση του αιτήματος.

Αναλυτικά η επιστολή που κατέθεσε ο Βαγγέλης Ντηνιακός:

Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, λόγω των πολύ στενών δεσμών σας με το Χαϊδάρι, η πόλη μας στο παρελθόν αναβαθμίστηκε σημαντικά με κοινόχρηστες και κοινωφελείς εγκαταστάσεις μετά από παραχωρήσεις εκτάσεων του Στρατοπέδου. (Αθλητικό κέντρο, Πάρκο Νεολαίας, Σχολεία, Αττικό Νοσοκομείο).

Επί προηγούμενης Δημοτικής αρχής είχε γίνει εξαγγελία για την παραχώρηση επιπλέον έκτασης 66 στρεμμάτων επίσης για κοινωφελείς χρήσεις. Μάλιστα  αυτή η παραχώρηση συνδέει τις  εκτάσεις που ήδη έχουν παραχωρηθεί και αναδεικνύει το σύνολό αυτών.

Το αίτημα που χρονολογείται σε βάθος δεκαετίας είχε εγκριθεί τότε τόσο από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, όσο και από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής  Άμυνας. Μάλιστα έγινε και επίσημη εξαγγελία της παραχώρησης. Ακόμη και σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, αναγράφεται συγκεκριμένα και πανηγυρικά μεταξύ άλλων ότι  “παράλληλα με την οδό Μπουμπουλίνας και μέχρι την έκταση του Πάρκου Νεολαίας και του Αθλητικού Κέντρου, πρόσφατα παραχωρήθηκε έκταση 66,7 στρεμμάτων”.

Παρόλα αυτά στην πράξη τίποτα δεν φαίνεται να έχει γίνει. Δεν υπήρξε καμία εξέλιξη κ φυσικά ούτε παράδοση του χώρου με αποτέλεσμα η έκταση να παραμένει ενεργός χώρος του Στρατοπέδου.

Δεδομένου ότι το θέμα αυτό είναι ώριμο γιατί έχουν προηγηθεί οι σχετικές υπηρεσιακές διαδικασίες, εκτιμώντας παράλληλα την σημαντικότητα του θέματος για την ποιότητα ζωής των δημοτών , υποβάλουμε το αίτημα να παρέμβετε προσωπικά ώστε να προχωρήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες για να περιέλθει η έκταση οριστικά στο Δήμο μας προς χρήση των δημοτών μας καλύπτοντας σημαντικές τους ανάγκες.

Σας θυμίζουμε επίσης οτι εκκρεμεί η παραχώρηση της εκτασης του Στρατοπεδου δίπλα στο αθλητικό κέντρο που σημερα φιλοξενούνται υπηρεσίες του Δήμου καθώς και αθλητικές εγκαταστασεις τένις. Καί η ολοκλήρωση της εν λόγω παραχώρησης ειναι αναγκαία για την κατοχύρωση της εκτασης στον Δήμο και τη διασφάλισή της.

Η Δημοτική Ομάδα της Παράταξης

«Χαϊδάρι Ξανά – Βαγγέλης Ντηνιακός»