ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ

Πρακτικά μέτρα στήριξης , προτείνει ο Βαγγέλης Ντηνιακός , για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους πλειστηριασμούς

VAG

  • Τοποθέτηση του επικεφαλής του «Χαϊδάρι ξανά» στη σύσκεψη φορέων στο Δημαρχείο

 

Πρακτικά μέτρα στήριξης για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους πλειστηριασμούς , πρότεινε ο επικεφαλής του «Χαϊδάρι ξανά» Βαγγέλης Ντηνιακός στην τοποθέτησή του κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου.

 

Ο  Βαγγέλης Ντηνιακός επεσήμανε ότι δεν αρκούν οι ψηφισματικού χαρακτήρα διακηρύξεις και καταγγελίες για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα , όπως είναι οι πλειστηριασμοί , αλλά επιβάλλεται «να παρέμβουμε με πρακτικά μέτρα , τέτοια που αφενός θα προλαμβάνουν τις διαδικασίες πλειστηριασμού και αφετέρου, όταν το πρόβλημα είναι στην εξέλιξή του, θα λειτουργούν υποστηρικτικά και ανακουφιστικά , για εκείνους που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα πρότεινε :

  1. Να ξεκινήσει ο εντοπισμός και στην συνέχεια η καταγραφή εκείνων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα . Για τον σκοπό αυτό πρέπει να κινητοποιηθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες σε μια διαδικασία εξωστρεφούς δράσης . Μάλιστα σε αυτό το σημείο ο κ. Ντηνιακός σημείωσε: « Να πάμε εμείς στο πρόβλημα και στους ανθρώπους που τους βαραίνει και να μην περιμένουμε να έρθει το πρόβλημα στον Δήμο»

 

  1. Δωρεάν Νομική υποστήριξη .

Ένα από τα προτεινόμενα μέτρα του Βαγγέλη Ντηνιακού είναι η Δωρεάν Νομική υποστήριξη που πρέπει να παρέχεται σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα πλειστηριασμού.

Συγκεκριμένα υποστήριξε την ανάγκη να εξαντληθούν οι δυνατότητες του Δήμου για την δημιουργία , ενός , έστω και άτυπου Νομικού Γραφείου , στο οποίο θα μπορούν οι πληττόμενοι να απευθύνονται , προκειμένου να τύχουν μιας όσο το δυνατόν καλύτερης και ολοκληρωμένης υποστηρικτικής κάλυψης , με δεδομένο μάλιστα , όπως υπογράμμισε ο κ. Ντηνιακός ότι « η κατηγορία αυτή των συμπολιτών μας αδυνατεί να ανταπεξέλθει οικονομικά σε τέτοιου είδους υπηρεσίες και έτσι πολλές φορές.

 

  1. Υλική – Χρηματική Βοήθεια

Για το θέμα αυτό , ο Βαγγέλης Ντηνιακός επεσήμανε ότι σε συνδυασμό με την Δωρεάν Νομική Υποστήριξη, η χρηματική αρωγή αποτελεί ίσως την σημαντικότερη παράμετρο σε περιπτώσεις όπως είναι ο κίνδυνος πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων συμπολιτών μας .

 

Προς αυτή την κατεύθυνση ο ίδιος επανέφερε την πρότασή του για δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης με σκοπό,  αφενός  να προλαμβάνει τους πλειστηριασμούς ακινήτων που ανήκουν σε δημότες Χαϊδαρίου και αφετέρου να ασκεί διακριτική εποπτεία , παρεμβαίνοντας , όπου και όποτε απαιτείται.

 

 Για το συγκεκριμένο θέμα διευκρίνισε ότι τα όποια θεσμικά κενά δυσκολεύουν την δημιουργία ενός τέτοιου ταμείου , είναι μια ευκαιρία να αποτελέσει πρόταση για να συμπεριληφθεί στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο Κλεισθένης1 , η δυνατότητα των Δήμων να δημιουργούν τέτοια ή παρόμοια ταμεία , ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες και για συμπολίτες μας που χρήζουν ευρύτερης κοινωνικής στήριξης.