ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ

Μερική ικανοποίηση για την απόφαση της Κεντρικής Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων για το θέμα της πεζογέφυρας στο Παλατάκι

 

Σχετικά με την εξέλιξη του θέματος της πεζογέφυρας στο Παλατάκι εκφράζουμε τη μερική ικανοποίησή μας για την απόφαση της Κεντρικής Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων τουλάχιστον να αλλάξουν οι προδιαγραφές της πεζογέφυρας, με μείωση του όγκου και της επιφάνειας του τσιμέντου των βάσεών της και επίσης με τη χρησιμοποίηση διάφανων υλικών κατασκευής της για την υποστήριξη της ανάδειξης του πολύτιμου για την πόλη μας ιστορικού χώρου “Παλατάκι”.

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τους πολίτες και την αντιπολίτευση που αντιδράσαμε και εναντιωθήκαμε στην επιμονή της δημοτικής αρχής να εφαρμοστεί η αρχική μελέτη, που πέραν της εσφαλμένης θέσης της, προέβλεπε την κατασκευή μιας τεράστιας τσιμεντένιας βάσης εντός του ιστορικού χώρου βάσει της οποίας το Παλατάκι θα υφίστατο μόνιμη υποβάθμιση.

Επισημαίνουμε επίσης ότι παρά την θετική αυτή εξέλιξη εξακολουθούμε να μην θεωρούμε ως σωστή την κατασκευή της πεζογέφυρας στο συγκεκριμένο σημείο καθώς η άποψή μας, την οποία διατυπώσαμε δημόσια και στο δημοτικό συμβούλιο ήταν η μετατόπισή της σε μικρή απόσταση. Έτσι θα εξασφαλίζετο καί η ασφάλεια της διέλευσης των πεζών από την εθνική οδό αλλά και η προστασία του μνημείου.