ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ

ΜΠΕΝΕΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΥ)

Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες,
Βρισκόμαστε χρονικά στην ανατολή μιας νέας χρονιάς. Μιας χρονιάς σημαντικών εξελίξεων για την πόλη μας, την καθημερινότητα μας και την ποιότητα της ζωής μας, καθώς οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι προ των πυλών. Στις εξελίξεις αυτές έλαβα την απόφαση να μην σταθώ απλός παρατηρητής, αλλά, αντιθέτως, να συμμετάσχω ενεργά σε αυτές.
Από τα παιδικά μου χρόνια συγκρατώ μεταξύ άλλων εκείνες τις αέναες συζητήσεις μες στο σπίτι και τον προβληματισμό γύρω από την πολιτική, την αυτοδιοίκηση και τον συνδικαλισμό. Ανέκαθεν θυμάμαι τους γονείς μου να καταπιάνονται με τα κοινά, να παρευρίσκονται σε πολιτικές συγκεντρώσεις, να αγωνιούν, ενίοτε να απογοητεύονται, αλλά ποτέ να μην το βάζουν κάτω και πάντοτε να αναζητούν τις κατάλληλες για κάθε πρόβλημα λύσεις.
Έτσι, από πολύ μικρή, ένιωσα και εγώ με τη σειρά μου την αξία, αλλά και την ανάγκη, της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τους συνανθρώπους μου, ιδίως τους πιο αδύναμους. Αυτή η ανάγκη υπήρξε, άλλωστε, το καθοριστικό κριτήριο επιλογής του αντικειμένου των σπουδών μου και κατ’ επέκταση του μελλοντικού μου επαγγέλματος.
Με ανεκτίμητο, λοιπόν, εφόδιό μου όλες αυτές τις προσλαμβάνουσες, θέλησα, τώρα που ολοκληρώνω τις σπουδές μου στο τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, να προσφέρω στα κοινά της πόλης μου και να θέσω εαυτόν στην κρίση σας μέσα από την υποψηφιότητά μου στην ανεξάρτητη παράταξη «Χαϊδάρι ξανά» με επικεφαλής τον Βαγγέλη Ντηνιακό.
Μία παράταξη που πάνω από όλα βάζει το συμφέρον της πόλης και αποτελεί τη φυσική συνέχεια των δημοτικών παρατάξεων που κατά κοινή ομολογία αναβάθμισαν το Χαϊδάρι καθιστώντας το πόλη-πρότυπο στη Δυτική Αθήνα.
Φίλες και φίλοι,
Εδώ και μια δεκαετία το Χαϊδάρι χάνει βαθμιαία όλο και κάτι από την αίγλη του, γεγονός που έχει δυσμενή αντίκτυπο στην ακίνητη περιουσία και την καθημερινότητα των πολιτών του.
Οι δημόσιες υπηρεσίες εγκαταλείπουν την πόλη δίχως την παραμικρή οργανωμένη αντίσταση.
Οι υποδομές της πόλης απαξιώνονται μέρα με τη μέρα όλο και πιο πολύ και παύουν να είναι θελκτικές και λειτουργικές για τους πολίτες όλων των ηλικιών.
Οι κοινωνικές δομές αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών.
Τα καταστήματα της πόλης, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των επιχειρηματιών, ασφυκτιούν. Περί αυτού, φυσικά, ανύπαρκτο παραμένει μέχρι σήμερα το ενδιαφέρον της δημοτικής μας αρχής, που απαθής παρακολουθεί τόσους άλλους δήμους να τονώνουν αποτελεσματικά την τοπική αγορά τους. 
Η εικόνα των αδέσποτων ζώων στην πόλη μας είναι κάτι που, συν τοις άλλοις, με θλίβει πολύ και γι’ αυτό θα ήθελα προσωπικά να συμβάλλω στην ανάληψη ορισμένων δράσεων υπέρ τους.
Το Χαϊδάρι, αντί να ακμάζει και να συνιστά υπόδειγμα δήμου, όπως τις περασμένες δεκαετίες, βρίσκεται σε αδιάκοπη κατολίσθηση και παρακμή, γίνεται σκοτεινό, πνίγεται από τα σκουπίδια.
Αυτή ακριβώς η μίζερη καθημερινότητα, που τείνει να εδραιωθεί στην πόλη, στους δρόμους της οποίας έκανα τις πρώτες μου βόλτες, έπαιξα και μεγάλωσα, με ωθεί νωρίς, από τα 23 μου μόλις χρόνια, στην απόφαση να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, χωρίς ίχνος υστεροβουλίας, παρά μόνον με ζωηρή διάθεση να προσφέρω το καλύτερο δυνατό στο κοινωνικό σύνολο της πόλης μου.