ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ

ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Music Center AthensCA) – ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ – Jazzèt Cafè

Α Benedetto Guitars & Blue Note Records Artist

 

 

 

 

 

Ο Λευτέρης Χριστοφής με την οικογένεια του μετακομίζει από το Αιγάλεω στο Χαϊδάρι το 1972. Η ενασχόληση του με τις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Χαϊδαρίου αρχίζει με τη λειτουργία της ΑΝΟΙΞΗΣ ως πολιτιστικό κέντρο, τη δημιουργία των Μουσικών Τμημάτων και την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ το οποίο και επιδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κιθαρίστας και συνθέτης Λευτέρης Χριστοφής είναι ο μοναδικός Έλληνας καλλιτέχνης που εκπροσωπεί διεθνώς την αμερικάνικη Benedetto Guitars ενώ η συνθετική του άποψη έχει χαρακτηρισθεί ως Jazz Guitar Grecian Style όπου προσδίδει μία νέα μουσική προοπτική πέρα από τα σύνορα της jazz και του fusion.                                                                                                                                                                                      

Ο Λευτέρης Χριστοφής είναι “ένας από τους κορυφαίους κιθαρίστες της Ευρώπης κι ακόμα ανερχόμενος”.  Έτσι τον χαρακτηρίζει η Benedetto Guitars Company στην ιστοσελίδα της. Συστήνεται από τον σπουδαίο κιθαρίστα Pat Martino και του παραχωρείται ως endorsement η κιθάρα Bravo Deluxe 40th Anniversary που φέρει το όνομα του. Πλέον συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα των Benedetto Players οι οποίοι συμμετέχουν με σεμινάρια σε μερικές από τις πιο γνωστές μουσικές σχολές και δίνουν συναυλίες σε διεθνείς εκθέσεις και festivals. Με τον πρόεδρο της Benedetto Guitars, Howard Paul, ως Benedetto Guitarists Duet συμμετέχουν σε workshops και διεθνείς εκθέσεις μουσικών οργάνων.

Σπούδασε στο Anglia (Ruskin) Polytechnic/University στο Cambridge και συμμετείχε ως κιθαρίστας στην APU Jazz Orchestra σε ηχογραφήσεις και συναυλίες.  Με το προσωπικό του σχήμα Cosmic Band  “Η συνθετική άποψη του Λευτέρη Χριστοφή προσδίδει μία νέα μουσική προοπτική πέρα από τα σύνορα της jazz και του fusion.” παρουσίασε δικές του συνθέσεις σε κονσέρτα στο Λονδίνο και κυκλοφόρησε τα προσωπικά του άλμπουμς KalesmaLefteris Christofis with British Friends (1998) και Mythoplasia” (1996).

Συμμετείχε ως κιθαρίστας και ενορχηστρωτής στο project  ‘One Olympicsof the Magnetics Poets όπου παρουσιάσθηκε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2006 στο Torino.Το τρίτο του άλμπουμ “Nous Icons” με τη συμμετοχή του Paul Wertico  (7 Grammy Awards) ως ντράμερ και παραγωγός, εκδόθηκε από την Blue Note Records.

To 2005 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Nous Iconsαπό την Blue Note Records και το 2017 κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ του «ManΤisενώ έχει συνεργασθεί με τους Paul Wertico, Jeff Berlin, Chico Freeman, Barbara Unger, Howard Paul, Pete Lewinson, Dominique Di Piazza, James Mack, Julian Landymore, James Hayden, Jacques Marugg, Chris Dagley και αρκετούς Έλληνες διεθνούς φήμης μουσικούς.

Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Music Center AthensAίθουσα Μουσικής όπου διδάσκει ηλεκτρική κιθάρα, διευθύνει μουσικά σύνολα και ορχήστρες και δίνει σεμινάρια με θέμα «Από τον Αυτοσχεδιασμό στη Σύνθεση», ενώ από το 1996 έχει συνεργασθεί ως καθηγητής ηλεκτρικής κιθάρας και υπεύθυνος στα  Jazz Fusion Μουσικά Σύνολα με το Ωδείο Τέχνης Γ. Β. Φακανάς και Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Aπό τον Δεκέμβριο του 2017, είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του νέου τζαζ κλαμπ της Αθήνας, το Jazzét Café όπου προάγει τη δημιουργία της ελληνικής τζαζ σκηνής και όχι μόνο,  προσελκύοντας κοινό από όλη την Αθήνα στο Χαϊδάρι.