ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ

Προγραμματισμός για την επέκταση του Φυσικού Αερίου στο Χαϊδάρι

Η επέκταση του Φυσικού Αερίου στο Χαϊδάρι ήταν το θέμα της συνάντησης που πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Καρατζαφέρης και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Κωνσταντίνα Χρονοπούλου με εκπροσώπους της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής.
Η συνάντηση έγινε στο Δημαρχείο και από την ΕΔΑ Αττικής συμμετείχαν οι κ. Ντρούκας Ιωάννης, Επικεφαλής Διεύθυνσης Δραστηριοτήτων Έργων, κ. Σταυρόπουλος Θεόδωρος, Επικεφαλής Διεύθυνσης Δραστηριοτήτων Εμπορικών Υπηρεσιών, κα Πολυδώρου Σπυριδούλα, Επικεφαλής Διεύθυνσης Προαιρετικών Υπηρεσιών, κ. Τζούδας Νικόλαος, Τμήμα Διαχείρισης & Τιμολόγησης Συμβάσεων Προαιρετικών Υπηρεσιών, κα Μαντζώρου Ελένη, Επικεφαλής Διεύθυνσης Δ.Σ. & Επικοινωνίας.

Το δίκτυο Φυσικού Αερίου στον Δήμο Χαϊδαρίου επεκτείνεται.

Μέσα στο 2020 και κατόπιν των συνεχών αιτημάτων και επικοινωνιών του Δήμου με την ΕΔΑ Αττικής, υλοποιήθηκαν επεκτάσεις του δικτύου ΦΑ στο Χαϊδάρι πέραν του αρχικού σχεδιασμού της Εταιρείας. Συγκεκριμένα, το δίκτυο επεκτάθηκε και στις οδούς:
— Κυπρίων Αγωνιστών (από Αφροδίτης μέχρι Γ. Παπανδρέου)
— Καλαβρύτων (από Αφροδίτης μέχρι Γ. Παπανδρέου)
— Αμμοχώστου
— Αχιλλέως

Ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει πετύχει την δέσμευση της ΕΔΑ για την ταχύτερη επέκταση του ΦΑ στο Χαϊδάρι, με σύνδεση του Δημαρχείου, σχολικών κτιρίων αλλά και των κατοικιών που βρίσκονται πάνω στην διαδρομή των επεκτάσεων.

Για την διευκόλυνση της διασύνδεσης των κατοίκων με την ΕΔΑ Αττικής, ο Δήμος Χαϊδαρίου αξιοποιεί τις αυξημένες δυνατότητες που προσφέρει ο αναβαθμισμένος ιστότοπος του (www.haidari.gr). Συγκεκριμένα, στην αρχική σελίδα του ιστότοπου του Δήμου έχει δημιουργηθεί ειδικός σύνδεσμος για την ηλεκτρονική υποβολή από τους κατοίκους των αιτήσεων σύνδεσης τους με το Φυσικό Αέριο.

Μέσα από αυτή την λειτουργία οι αιτήσεις όχι μόνον υποβάλλονται απλά και εύκολα από κάθε κάτοικο αλλά επίσης καταγράφονται από τον Δήμο και συγκεντρωτικά, κατηγοριοποιημένες ανά γειτονιά. Η διαλειτουργικότητα που επιτυγχάνεται έτσι μεταξύ των κατοίκων, του Δήμου και της ΕΔΑ διευκολύνει σημαντικά τον σχεδιασμό των μελλοντικών επεκτάσεων του δικτύου.

Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας σε αυτή την καινοτομία είναι μεγάλη, όπως φαίνεται από τις εκατοντάδες αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί. Την τελική αξιολόγηση των αιτήσεων κάνει η ΕΔΑ Αττικής και, σύμφωνα πάντα και με τις δικές της δυνατότητες, καταρτίζει τον προγραμματισμό της.

Πρόγραμμα επιχορήγησης του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης Φυσικού Αερίου.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που οι εκπρόσωποι της ΕΔΑ Αττικής συζήτησαν με τον Δήμαρχο και τα αρμόδια στελέχη της Δημοτικής Αρχής ήταν η πορεία του προγράμματος επιχορήγησης των κατοίκων από το ΕΣΠΑ για την «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου». Το Χαϊδάρι είναι ένας από τους 22 Δήμους της Αττικής όπου υλοποιείται το πρόγραμμα, το οποίο προσφέρει επιχορήγηση από 65 έως και 100% του κόστους.

Φορέας υλοποίησης είναι η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής. Πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο οι κάτοικοι μπορούν να βρουν αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για την διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους δικαιούχους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ΕΔΑ Αττικής για την υποβολή ερωτημάτων και παροχή διευκρινίσεων επί της δράσης στο e-mail:
[email protected]

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 28 Μαΐου 2021.