ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ

Το Χαϊδάρι απέκτησε ξανά Δημοτική Συγκοινωνία

Την πρεμιέρα της πραγματοποίησε τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου η Δημοτική Συγκοινωνία Χαϊδαρίου. Τα δυο λεωφορεία της Γραμμής 1 (Αττικό Νοσοκομείο – Σταθμός Αγία Μαρίνα) αποτελούν πλέον κομμάτι της καθημερινότητας των Χαϊδαριωτών και μια αξιόπιστη λύση για τις μετακινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.

Με την λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας θα μειωθεί και ο συνωστισμός στα λεωφορεία που εξυπηρετούν την πόλη, ενισχύοντας έτσι τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού.

Η λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Χαϊδαρίου υλοποιείται μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου.

Μεταξύ των επιβατών του πρώτου δρομολογίου ήταν και ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας Βασίλη Καρατζαφέρη και τον Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΧ Μάριο Χριστόπουλο.

Η Γραμμή 1 ακολουθεί μια κυκλική διαδρομή που εξυπηρετεί το Αττικό Νοσοκομείο με τους εκατοντάδες καθημερινούς επισκέπτες και ταυτόχρονα συνδέει το κεντρικό Χαϊδάρι και τη Γρηγορούσα με τον Σταθμό Μετρό Αγία Μαρίνα.

Οι στάσεις της Δημοτικής Συγκοινωνίας έχουν διακριτή σήμανση και αναγράφουν την διαδρομή του λεωφορείου για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας  διεξάγονται από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ τις καθημερινές και το Σάββατο -και από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα τις Κυριακές και τις αργίες.

Οι στάσεις της Γραμμής 1 είναι:

ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΟΝ ΠΡΟΣ ΣΤΑΘΜΟ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

ΑΤΤΙΚΟΝ – ΚΕΔΒ – ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ- ΓΕΦΥΡΑ – ΛΕΩΝΙΔΑ- ΡΟΔΟΥ- ΑΙΘΡΙΟ- ΑΚΡΙΤΑ- ΑΤΤΙΚ- ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ- ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΡΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΟΝ

ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ – ΣΤΡΟΦΗ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ- ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ- ΑΤΤΙΚ – ΑΚΡΙΤΑ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ- ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ- ΠΑΛΑΤΑΚΙ- ΙΚΑΡΩΝ- ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ- ΦΑΒΙΕΡΟΥ- ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ- ΑΤΤΙΚΟΝ

Οι επόμενες Γραμμές της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Σύντομα ξεκινάει από τον Δήμο Χαϊδαρίου σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ μια άλλη γραμμή Δημοτικής Συγκοινωνίας, με διαδρομή Δάσος Χαϊδαρίου – Κεντρικό Χαϊδάρι, στην οποία θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στη χώρα το πιλοτικό πρόγραμμα προκράτησης θέσεων μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι κάτοικοι που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τη γραμμή σε άμεσο χρόνο θα κάνουν κράτηση μέσω application, από κινητό τηλέφωνο. Η κράτηση θέσης θα μπορεί να γίνεται και τηλεφωνικά, από την προηγούμενη ημέρα.

Τους προσεχείς μήνες θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους και οι υπόλοιπες δυο Γραμμές της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Στόχος του Δήμου είναι όλες οι συνοικίες του Χαϊδαρίου, συμπεριλαμβανομένου του Δάσους, του Δαφνιού και της Αφαίας, να έχουν συγκοινωνιακή σύνδεση με το δίκτυο του Μετρό. Με άμεσο αποτέλεσμα την σημαντική βελτίωση της καθημερινής ζωής των Δημοτών.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΤΗΝΙΑΚΟΥ

Η έναρξη  της Δημοτικής Συγκοινωνίας είναι μια καλή είδηση για την πόλη μας. Το Αττικό Νοσοκομείο και ένα μεγάλο μέρος του Χαϊδαρίου συνδέονται άμεσα με το δίκτυο του Μετρό, η καθημερινή ζωή των κατοίκων γίνεται ευκολότερη.

Έχουμε δώσει ιδιαίτερη σημασία στην τήρηση των μέτρων πρόληψης για τον  κορωνοϊό, στην ασφάλεια του επιβατικού κοινού και των οδηγών. Μάλιστα, επιταχύναμε την έναρξη λειτουργίας της Δημοτικής Συγκοινωνίας, ώστε να συμβάλλει στην αποτροπή του συνωστισμού στα Μέσα Μεταφοράς.

Σύντομα τα δρομολόγια των λεωφορείων του Δήμου θα επεκταθούν σε όλες τις συνοικίες του Χαϊδαρίου, διευκολύνοντας σημαντικά τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη μας χωρίς ΙΧ αυτοκίνητο. Στηρίζουμε έτσι στην πράξη την βιώσιμη αστική κινητικότητα, προχωράμε μπροστά για μια πιο ανθρώπινη πόλη.