ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ

Νέο μεγάλο έργο ύψους 8.866.819 € εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή Ντηνιακού για το Χαϊδάρι μας

Εγκρίθηκε από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης  χρηματοδότηση ύψους 8.866.819 € για έργο Αστικής Ανάπλασης, που θα υλοποιήσει ο Δήμος Χαϊδαρίου στην ευρύτερη περιοχή που ξεκινά από  την οδό Στρ. Καραϊσκάκη και φτάνει μέχρι και τη συνοικία Κουνέλια.

Είναι το μεγαλύτερο έργο Αστικής Ανάπλασης που έχει μέχρι σήμερα σχεδιαστεί για το Χαϊδάρι και αφορά μια πυκνοκατοικημένη περιοχή με σοβαρές ελλείψεις και φθορές στις υποδομές και στους κοινόχρηστους χώρους (πεζοδρόμια, πλατείες, χώροι πρασίνου, πεζόδρομοι κλπ).

Κύριοι στόχοι του έργου είναι η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, η διευκόλυνση της κίνησης των πεζών, η ενίσχυση του πρασίνου, η ανάδειξη και η ενίσχυση της επισκεψιμότητας της περιοχής, η επαύξηση και αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού (καθιστικά, πέργκολες, κάδοι απορριμμάτων, φωτισμός πλατειών και πεζόδρομων κ.ά.). Η υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου , που διασφαλίστηκε χάρη στην  πολύ καλή συνεργασία του Δήμου με το Υπουργείο Εσωτερικών, θα συντελέσει  αποφασιστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής  των κατοίκων της πόλης μας.

Παράλληλα, θα αντιμετωπιστούν προβλήματα που ταλαιπωρούν εδώ και πολλά χρόνια τους κατοίκους, όπως φθορές σε πλακόστρωτες ανηφορικές οδούς, ανεπαρκές πλάτος των πεζοδρομίων και αποκατάστασή τους όπου απαιτείται, διασφάλιση της προσβασιμότητας των κοινοχρήστων χώρων και της ασφαλούς μετακίνησης των ΑμεΑ μέσα στον αστικό ιστό.

Η διαδικασία δημοπράτησης του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο εξάμηνο και οι εργασίες κατασκευής του να ξεκινήσουν εντός του 2022.