ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ

Επίσκεψη Δημάρχου στην αδελφή-πόλη Villeneuve-d’Ascq

Μετά από πρόσκληση του Δήμου της Βιλνέβ Ντ’ Άσκ, εκπροσώπησα το Χαϊδάρι στις εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια αδελφοποίησης των Δήμων μας, που πραγματοποιήθηκαν στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου. Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν μια πολύ αναλυτική οπτικοακουστική παρουσίαση των Ιστορικών Τόπων και Μνημείων του Χαϊδαρίου στη γαλλική γλώσσα και ακολούθησε αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Η Βιλνέβ Ντ’ Άσκ είναι μια πόλη αντίστοιχου μεγέθους με το Χαϊδάρι, ενταγμένη στη Μητροπολιτική περιοχή της Λίλ. Είναι μια πόλη εξωστρεφής, όπου λειτουργεί ένα καλά οργανωμένο  «Επιστημονικό Πάρκο» για επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας.  Στη Βιλνέβ έχουν τα κεντρικά γραφεία τους πολλές μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ εντός των ορίων του Δήμου βρίσκονται οι μισές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Λιλ.

Η πρόοδος Δήμων όπως η Βιλνέβ Ντ’ Άσκ επιβεβαιώνει ότι μπορούμε να πετύχουμε και τον δικό μας στόχο, να κάνουμε το Χαϊδάρι μια πόλη που ξεχωρίζει σε όλη την Αττική. Με σχεδιασμό, μεθοδικότητα, πολλή δουλειά και διαρκή διεκδίκηση από την κεντρική εξουσία των αναπτυξιακών χρηματοδοτήσεων  που δικαιούμαστε.

Έτσι εργαζόμαστε 3 χρόνια τώρα, έτσι θα συνεχίσουμε.