ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ

Βασίλης Καρατζαφέρης

vasiliskaraΟ Βασίλης Καρατζαφέρης γεννήθηκε στο Χαϊδάρι το 1975 όπου και κατοικεί μόνιμα. Αποφοίτησε το 1992 από το 1ο Λύκειο Χαϊδαρίου και στην συνέχεια σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το έτος 2002 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (master) από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στον Δομοστατικό Σχεδιασμό και Ανάλυση Κατασκευών. Το 2010 απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα (PhD) από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην επιστημονική περιοχή του Οπλισμένου Σκυροδέματος. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.

Εργάζεται στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων και ασχολείται με την μελέτη και κατασκευή έργων Πολιτικού Μηχανικού. Επίσης είναι επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο εργαστήριο Δομικής Μηχανικής και Στοιχείων Τεχνικών Έργων, και έχει ενεργή διδακτική και ερευνητική δραστηριότητα.

Επιστημονικά άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχουν παρουσιαστεί σε εθνικά και διεθνή συνέδρια.

Έχει ενεργή παρουσία στα κοινωνικά δρώμενα του δήμου και δραστηριοποιείται σε ομάδες πολιτών για την διασφάλιση των ελεύθερων χώρων πρασίνου.

Από τα μαθητικά του χρόνια ασχολείται με τον αθλητισμό συμμετέχοντας στην ομάδα βόλεϊ του Α.Ο. Χαϊδαρίου.