ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.

Γεννήθηκε το 1979, μεγάλωσε και μένει στο Χαϊδάρι .

Τέλειωσε το 1ο Γενικό Λύκειο Χαϊδαρίου.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών το 2004.

Τον επόμενο χρόνο (2004-2005) έκανε μεταπτυχιακά στο Εμπορικό Δίκαιο στο London School of Economics (LLM in Commercial Law).

Η διατριβή του βαθμολογήθηκε με άριστα και είχε θέμα τη θέση των οργανισμών συλλογικής διαχείρισης στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας.

Επέστρεψε στην Ελλάδα και υπηρέτησε τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό (2005-2006).

Αμέσως μετά ξεκίνησε την καριέρα του ως Δικηγόρος Αθηνών και μέχρι σήμερα ασκεί ήδη επτά χρόνια το επάγγελμα του. Παράλληλα, δίδαξε για δυο χρόνια (2008-2010) Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας σε Μεταπτυχιακούς Φοιτητές του SAE Music Institute .

Δεν σταμάτησε να ενημερώνεται για τις εξελίξεις στο επιστημονικό του αντικείμενο και παρακολούθησε μια σειρά σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ανέπτυξε έντονη κοινωνική δράση, καθώς συμμετείχε πρωταγωνιστικά στη σύσταση του Ιδρύματος Creative Commons στην Ελλάδα (www.creativecommons.org), αλλά και σε δράσεις του ΙΣΤΑΜΕ όπως η μελέτη με τις ‘Προτάσεις για μια προοδευτική διακυβέρνηση – Agenda 2020’.

Έχει τον τίτλο του Διαπιστευμένου Διαμεσολαβητή (CIArb – CIArb Accredited Mediator).

Άρθρα του αναφερόμενα στη νομική επιστήμη καθώς και στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Μιλά Αγγλικά και Ιταλικά.