ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ

Βαγγέλης Ντηνιακός: “Θα κάνουμε το Χαϊδάρι το λαμπρό παράδειγμα της Αυτοδιοίκησης”

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου, ο Βαγγέλης Ντηνιακός και οι συνεργάτες του, έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της παράταξης Χαϊδάρι Ξανά, την Κυριακή 11/2/2018.

Το παρόν έδωσαν πολλοί Χαϊδαριώτες όλων των ηλικιών, πρόεδροι από εθνικοτοπικούς και αθλητικούς συλλόγους της πόλης, αλλά και πρώην μέλη και στελέχη άλλων παρατάξεων.

Το κοινό παρακολούθησε με ενδιαφέρον την εκδήλωση μέχρι τέλους, ακούγοντας τον επικεφαλής της παράταξης να κάνει έναν απολογισμό του προηγούμενου έτους στην αντιπολίτευση, αλλά και να ανακοινώνει νέες, σημαντικές πρωτοβουλίες.

IMG_1719

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βαγγέλης Nτηνιακός:

Πολεοδομικός σχεδιασμός και νομικό προσύμφωνο για την Ακτή Σκαραμαγκά

Μιλώντας για την αξιοποίηση της ακτής Σκαραμαγκά, ο Βαγγέλης Ντηνιακός επεσήμανε ότι η περυσινή πρόταση της παράταξης εμπλουτίστηκε ακόμα περισσότερο και ενισχύθηκε, αποτελώντας πλέον μια ολοκληρωμένη πρόταση, η υλοποίηση της οποίας θα είναι η απαρχή να αλλάξει όλη η ευρύτερη υποβαθμισμένη περιοχή ενώ παράλληλα μπορεί να καταστεί και ένα ισχυρό πολιτικό έρεισμα για την υλοποίηση της γραμμής Μετρό στην είσοδο της Δυτικής Αθήνας.

“H τεχνική  ομάδα στην οποία προστέθηκε και ένα νέο μέλος, ο πολιτικός μηχανικός Στέλιος Χαβιάρας, προχώρησε στην σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος του χώρου στον οποίο σήμερα στεγάζεται η δομή φιλοξενίας των Σύρων προσφύγων. Βάσει του τοπογραφικού αυτού, το οποίο εκπόνησε ο τοπογράφος μηχανικός της ομάδας μας, Θάνος Ηλιοδρομίτης, εξελίξαμε την πρόταση που έχει ήδη παρουσιασθεί συντάσσοντας το γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό της περιοχής των 220 στρεμμάτων και την λεπτομερή χωροθέτηση των αθλητικών χώρων, του εκθεσιακού kiosk όπως και του ανοιχτού θεάτρου που προβλέπει η πρόταση. Έχουν πραγματοποιηθεί οι αρχικές αρχιτεκτονικές τομές και κατόψεις των χώρων.  Η ωρίμανση της πρότασής μας βρίσκεται σε τέτοιο στάδιο που πολύ σύντομα θα έχουμε μια νέα παρουσίαση αφιερωμένη στον Σκαραμαγκά, εξήγησε.

Η πρόταση αυτή, συμπλήρωσε, κατατέθηκε στον Χαϊδαριώτη αρμόδιο Υπουργό Δημήτρη Βίτσα από τον οποίο ζητήθηκε με σαφήνεια  από τα λόγια να περάσουμε σε πράξεις. Το ιδιοκτησιακό των 220 στρεμμάτων να κατοχυρωθεί άμεσα με την υπογραφή συμβολαιογραφικού προσυμφώνου με το Δήμο Χαϊδαρίου, υπό την αίρεση της αποχώρησης των προσφύγων. Ο Υπουργός, σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης φάνηκε ιδιαίτερα θετικός στο άκουσμα αυτής της νομικής πρότασης. Συμφώνησε, μάλιστα, ότι για την υλοποίηση και τη λειτουργία ενός τέτοιου πάρκου είναι απαραίτητη η βοήθεια ακόμη και των ιδιωτών. 

“Ενώ, λοιπόν, εμείς ως αντιπολίτευση έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση, η σημερινή Δημοτική αρχή δεν έχει προχωρήσει ούτε καν σε προμελέτη για τον χώρο με τη δικαιολογία του ιδιοκτησιακού. Γνωρίζουμε πολύ καλά και το λέμε συνεχώς, ότι οι Χαϊδαριώτες έχοντας βιώσει οραματικές περιόδους, έχουν  στο DNA τους το όραμα για ένα Χαϊδάρι πρότυπο και ότι μία δουλεμένη εικόνα-μία μελέτη που θα τους ταξιδέψει στο μέλλον και ειδικότερα τους νέους- θα τους κάνει να γίνουν πιο διεκδικητικοί ώστε να υλοποιηθούν έργα σαν και αυτό που βλέπετε”, κατέληξε ο Βαγγέλης Ντηνιακός.

 IMG_1564

Παραχώρηση των 66 στρεμμάτων του Στρατοπέδου

Σε ό,τι αφορά τον χώρο του Στρατοπέδου, ο Βαγγέλης Ντηνιακός παρουσίασε τις εξελίξεις σχετικά με την παραχώρηση των 66 στρεμμάτων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προς το Δήμο Χαϊδαρίου.Μία παραχώρηση η οποία στην ιστοσελίδα του Δήμου εμφανιζόταν δήθεν ότι έχει γίνει εδώ και σχεδόν 10 χρόνια, κάτι που όμως φυσικά δεν ισχύει καθώς ο χώρος εξακολουθεί να είναι χώρος Στρατοπέδου, κλειστός και φυλασσόμενος.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της παράταξης, στη συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Βίτσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τέθηκε εγγράφως το χρόνιο αυτό αίτημα. Δύο ημέρες μετά υπήρξε ανταπόκριση από το Γραφείο του, από όπου ζητήθηκε συγκεκριμένο σχεδιάγραμμα της έκτασης. Το ίδιο βράδυ, ο Βαγγέλης Ντηνιακός ανέφερε τις ενέργειές αυτές στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος ο οποίος προ 20 ημερών είχε επισκεφθεί και ο ίδιος τον Υπουργό, εξέφρασε την απορία του πώς οι υπηρεσίες για άλλη μία φορά απαντούν στην Αντιπολίτευση και όχι στη Δημοτική Αρχή.

“Η απάντηση είναι απλή και φυσικά βρίσκεται στον ίδιο και στην ίδια τη Δημοτική Αρχή”, εξήγησε ο Βαγγέλης Ντηνιακός. “Γιατί δυστυχώς είναι η αντιπολίτευση  που κάνει ενέργειες. Γιατί εδώ φαίνεται καθαρά το έργο μας. Πιέζουμε με αποφάσεις Δημοτικών και Περιφερειακών συμβουλίων, με έγγραφα, υποβάλοντας συγκεκριμένα και στοχευμένα αιτήματα. Πιέζουμε χωρίς σκοπιμότητες, για το καλό της πόλης σήμερα, για να μη χάνουμε και άλλο χρόνο, και όχι για μετά τις επόμενες εκλογές”.

IMG_1660

Δωρεάν Wi-Fi στο Χαϊδάρι

Λίγο πριν το τέλος, ο Βαγγέλης Ντηνιακός παρουσίασε τη νέα καινοτόμα πρωτοβουλία του “Χαϊδαρι Ξανά”, που είναι η εξασφάλιση ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε τρία κεντρικά σημεία της πόλης.

Όπως παρατήρησε, και όπως διαπιστώνουν καθημερινά οι δημότες ο Δήμος δεν ακολουθεί τις εξελίξεις και φέρεται ως ψηφιακά αναλφάβητος όταν όλα πλέον στην καθημερινότητά και στη ζωή συνδυάζονται μέσα από τη γνώση και τη χρήση του διαδικτύου.  Ο Δήμος συχνά δεν απαντά στα μέιλ των Δημοτών, δεν ενημερώνει την ιστοσελίδα του, δεν ενδιαφέρεται για την παροχή αυτού του δημόσιου και αναγκαίου πλέον αγαθού.

“Εμείς λοιπόν, παρότι ακόμα στην αντιπολίτευση, από σήμερα εξασφαλίσαμε με ενέργειές μας σε 3 κεντρικά σημεία της πόλης μας, ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Για ένα κεντρικό κομμάτι του πεζόδρομου της Στρατάρχου Καραϊσκάκη με την οδό Πλαστήρα, για την κεντρική Πλατεία του Δάσους και για το Εμπορικό κέντρο του Δάσους!”, ανήγγειλε ο επικεφαλής της παράταξης.

Εξήγησε, στη συνέχεια, ότι το δίκτυο αυτό προέρχεται μέσα από τη συμμετοχή και την εθελοντική προσφορά δημοτών που ήδη έχουν μία γραμμή στο ίντερνετ. Ουσιαστικά η καινοτόμα εφαρμογή“ακουμπάει” τεχνικά πάνω σε μία υφιστάμενη γραμμή κάποιου Δημότη και έτσι όλοι γινονται συμμέτοχοι ενός Δημιουργικού Διαμοιρασμού. Για παράδειγμα, για την ελεύθερη πρόσβαση στην Πλατεία του Δάσους, εθελοντής είναι το Πέτρινο Περίπτερο του Δάσους, του μέλους της παράταξης, Γιάννη Ηλιάδη.

“Ενθαρρύνουμε τον κόσμο να βρεθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης, κάνουμε την πόλη πιο ελκυστική, εξυπηρετούμε τους δημότες μας γιατί το ίντερνετ πλέον για εμάς είναι δημόσιο αγαθό και το εργαλείο να προχωρούν πολλά πράγματα, τους προτρέπουμε επίσης να δράσουν για την πόλη όταν, στο δίκτυό μας που ονομάζεται  haidari wifi xana, η πρώτη σελίδα που εμφανίζεται είναι αυτή της πλατφόρμας μας Haidari Agenda”, πρόσθεσε.

de

Ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής

Οι πρωτοβουλίες του “Χαϊδάρι Ξανά” έρχονται να καλύψουν τα κενά και τις ελλείψεις της χρόνιας πλέον αδιαφορίας της Διοίκησης, και αυτό είναι κάτι στο οποίο στάθηκε ο Βαγγέλης Ντηνιακός στην ομιλία του.

Έκανε λόγο για μια Δημοτική Αρχή κομματικά εγκλωβισμένη,  που δεν έχει προτεραιότητα την πόλη. Όπως εξήγησε, αυτό φαίνεται στα κομματικά πανό που αναρτά σε δημοτικούς χώρους όπως το Κολυμβητήριο, στις συχνά κοινές αρνητικές ανακοινώσεις για θέματα όπως το Ενεργειακό και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ,που είναι προς το συμφέρον της  περιοχής μας, μαζί με τον  κομματικά ομογάλακτο Δήμαρχο Πετρούπολης.

Κι ενώ κανείς θα περίμενε από αυτή τη Δημοτική αρχή, τουλάχιστον στον κοινωνικό τομέα να παίρνει πρωτοβουλίες για να βοηθήσει στην πράξη δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, δεν το κάνει. Πέραν των προγραμμάτων της Περιφέρειας και του Κράτους που όλοι οι Δήμοι εφαρμόζουν, δεν έχει ληφθεί καμία άλλη ουσιαστική πρωτοβουλία και οι συμπολίτες μας που έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη για υλική και ηθική στήριξη, στηρίζονται κυρίως από το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, υπογράμμισε ο Βαγγέλης Ντηνιακός.

Την ίδια ώρα, που άλλοι Δήμοι, κάνουν συνεχώς βήματα μπροστά, ο Δήμος Χαϊδαρίου μένει πίσω, σε ζητήματα βασικά όπως η καθαριότητα, η ανάπτυξη της τοπικής αγοράς, ο ελλιπής φωτισμός σε όλη την πόλη. Οι αθλητικοί χώροι μένουν εγκαταλελειμμένοι, οι παιδικές χαρές κλειστές, και όλα αυτά η Δημοτική Αρχή τα δικαιολογεί.

“Γιατί σε αυτό”, εξήγησε ο επικεφαλής της παράταξης, “είναι ομολογουμένως πολύ καλή”.  “Να δικαιολογεί, πολλές φορές μάλιστα με ψέμματα, τον εαυτό της,  να ρίχνει τις ευθύνες στους προηγούμενους με πολλή δόση παραποίησης της αλήθειας”.

“Άλλος χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει, κατέληξε, καλώντας τους δημότες να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κάνουμε το Χαϊδάρι το λαμπρό παράδειγμα της αυτοδιοίκησης. Στην ποιότητα της καθαριότητας, στην αξιοποίηση της τεχνολογίας, στην προώθηση της καινοτομίας, στην αρτιότητα των υποδομών στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, στην κοινωνική στήριξη και αλληλεγγύη, στην προστασία και στην ανάπτυξη του Πράσινου”.

IMG_1656

Το λόγο, μετά τον Βαγγέλη Ντηνιακό, πήρε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, Δημήτρης Τσατσαμπάς, απαριθμώντας τις δράσεις, με τις οποίες το “Χαϊδάρι Ξανά” υποκαθιστά επανειλημμένα την Δημοτική Αρχή. Ο Δημήτρης Τσατσαμπάς στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα παραχώρησης των 66 στρεμμάτων στον Δήμο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “η Διοίκηση, ξεχνώντας να διεκδικήσει τα 66 στρέμματα, ξέχασε να ενδιαφερθεί για να κατασκευαστεί ένα ακόμα σχολείο, γήπεδο, ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής”, αφού τα στρέμματα αυτά προορίζονται για κοινωφελείς σκοπούς.

IMG_1796

Στην ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής αναφέρθηκε στο λόγο του και ο Βασίλης Καρατζαφέρης, επίσης δημοτικός σύμβουλος της παράταξης. Όπως εξήγησε, η σημερινή Διοίκηση αδυνατεί να λύσει προβλήματα που φαντάζουν απλά, όπως η καθαριότητα, οι λακκούβες, τα σπρέι στους τοίχους και τα αγάλματα. “Ποια νέα μαμά μπορεί να πάει το παιδί της έξω μια βόλτα με το καροτσάκι με τέτοια πεζοδρόμια;” αναρωτήθηκε, καλώντας τους δημότες να συμβάλουν, να δώσουν την ώθηση για ένα καλύτερο Χαϊδάρι.

IMG_1805

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Ζυγούρη Βούλα- Ολυμπιονίκης, Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, μέλος ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χειροπάλης, πρόεδρος του οργανισμού “Ακαδημία: Κοινωνία και Αθλητισμός”, Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου “Φιλαθλητικός ΓΣ” Χαϊδαρίου

Χριστοδουλάκης Απόστολος- Πρόεδρος της Εστίας Κρητών Χαϊδαρίου

Θεοδοσιάδης Μιχάλης- Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου “ΘΡΙΑΜΒΟΣ” Χαϊδαρίου (ποδόσφαιρο)

Καλογράνας Γιώργος- Πρόεδρος του Κέντρου Λαογραφίας και Πολιτισμού Δυτικής Αττικής

Βελέντζας Ιωάννης- Πρόεδρος του Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Νεοφωκαέων Προσφύγων Χαϊδαρίου

Γουράνιος Διονύσης- Πρόεδρος του Συλλόγου Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ Δυτικού Τομέα

Παπαϊωάννου Σωτήρης- Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Χαϊδαρίου

Παπαμακαρίου- Μπρη Μαρία- Πρόεδρος του Συλλόγου Πυργουσών Αττικής “Το Πυργί Χίου”

Δεσάντης Πλάτωνας- Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου “Πήγασος”

Σούκης Δημήτριος- Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου “ΔΩΔΩΝΑΙΩΝ ΦΩΣ”

Αρβανίτης Γιάννης- Πρόεδρος Αστέρα Χαϊδαρίου

Παπαπαναγιώτου Γιώργος- Δημοσιογράφος “Χαϊδάρι Σήμερα”

Μπούρα Ελισάβετ- Εκπρόσωπος Συλλόγου “Μαμάδες στο δρόμο”

Καραπέτρος Απόστολος- Πρόεδρος Ένωσης Μακεδόνων Δυτικής Αττικής “Μ. Αλέξανδρος”

Θεοτοκάς Ισίδωρος- Μέλος Α.Σ Συλλόγου Πυργουσών Αττικής “Το Πυργί Χίου”

Τσιώρας Κωνσταντίνος- Πρόεδρος Θεσσαλών Χαϊδαρίου “Θεσσαλική Γη”

Δεληγιάννης Σωκράτης- Πρόεδρος Συλλόγου Κάτω Αφαίας

Σαρρής Παναγιώτης- Εκπρόσωπος Αθλητικού Συλλόγου “Υπερίωνας Χαϊδαρίου”

Τραμπακούλος Δημήτρης- Παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης και Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδία Πάλης

Οικονόμου Καλλιόπη- Πρόεδρος Αθλητικού Συλλόγου “Αχιλλέας”

Τα φλουριά στην βασιλόπιτα ήταν τέσσερα και αντιστοιχούσαν στα εξής δώρα:

Mια ολική υποτροφία αξίας 3000 ευρώ, ένα δωρεάν μακιγιάζ, ένα ημιμόνιμο μανικιούρ, από τη σχολή Grand Foyer, του μέλους της παράταξης μας Γιώργου Μπίσδα, και μία δωρεάν επίσκεψη στο Ιατρείο Μικρών Ζώων της κ. Σοφίας Αντωνιάδου.

IMG_1602

IMG_1587

IMG_1562

cr1

IMG_1652

IMG_1675

IMG_1742

IMG_1781

IMG_1659

IMG_1699

IMG_1847

IMG_1756

IMG_1827

IMG_1863

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_1924

IMG_1921

IMG_1939

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_1592

IMG_1618

IMG_1550

IMG_1985

IMG_2001

IMG_1972

IMG_2020