ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

“Οραματιζόμαστε ένα δήμο-πρότυπο, όπου οι δίκαιες ιδέες γίνονται δίκαιες πολιτικές, όπου η αυτοδιοίκηση  υπακούει στη διαφάνεια και λογοδοτεί στους δημότες, όπου η ομαδικότητα μετατρέπεται σε έργα και νέες διεκδικήσεις. Για να γίνουμε Χαϊδάρι, ξανά!”

 

Φίλες και φίλοι,

Με το Χαϊδάρι συνδέομαι, όπως κ εσείς, με βαθιές ρίζες. Είναι ο τόπος που ζούμε καθημερινά. Εδώ γεννήθηκα, εδώ πέρασα τα σχολικά μου χρόνια, εδώ έβγαινα με τις παρέες μου, στο Παλατάκι, στην Καραϊσκάκη, στο δάσος. Αργότερα, ως φοιτητής της Νομικής αλλά και ως δικηγόρος, εδώ έφερνα φίλους και συναδέλφους απ΄ όλη την Αθήνα και ένιωθα περήφανος, όταν εκδήλωναν τον θαυμασμό τους για την πρόοδο της πόλης μας.

Όλα αυτά τα χρόνια μεγάλωσα μέσα στην αυτοδιοίκηση. Στο σπίτι μου κάθε μέρα ζούσα το σφυγμό της πόλης μας. Είδα με τα μάτια μου να το Χαϊδάρι να προοδεύει περνώντας διαφορετικές φάσεις: πρώτα να βγαίνει από το περιθώριο και μετά να γίνεται ένας δήμος – πρότυπο για τη δυτική Αθήνα . Ένας δήμος που πολλοί ζήλευαν και ήταν παράδειγμα προς μίμηση.

road

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ζούμε μια διαφορετική πραγματικότητα: η επανάπαυση, η αδράνεια και τα πολλά λάθη μας έφεραν ξανά πίσω με φανερά τα σημάδια της παρακμής. Για αυτό πλέον όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας με σταματούν στο δρόμο και μου λένε: επιτέλους κάντε κάτι!

Ήρθε λοιπόν η ώρα να κάνουμε κάτι! Να γίνουμε ξανά δημιουργικοί, περήφανοι, πρωτοπόροι για την πόλη μας. Ιδιαίτερα σήμερα, απαιτείται να δράσουμε, να πάρουμε πρωτοβουλίες, να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες και να δούμε τα προβλήματα κατάματα.

Οραματιζόμαστε ένα δήμο-πρότυπο, όπου οι δίκαιες ιδέες γίνονται δίκαιες πολιτικές, όπου η αυτοδιοίκηση υπακούει στη διαφάνεια και λογοδοτεί στους δημότες, όπου η ομαδικότητα μετατρέπεται σε έργα και νέες διεκδικήσεις. Όλοι μαζί , ενωμένοι, με σχέδιο και όραμα χτίζουμε πάνω στις ευκαιρίες και δίνουμε λύσεις.

Χτυπάμε την ανεργία και την ανέχεια, ενισχύουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα και την απασχόληση, υποστηρίζουμε με όλες τις αναγκαίες υποδομές την ποιότητα ζωής στην πόλη μας.

Τώρα είναι ανάγκη να πάρουμε τον τόπο στα χέρια μας , να παντρέψουμε τον ενθουσιασμό των νέων με την εμπειρία των μεγαλύτερων.

Να εργαστούμε σκληρά, πεντακάθαρα και αποτελεσματικά για να φέρουμε την πόλη μας πάλι μπροστά.

Ήρθε η ώρα να κάνουμε του Χαϊδαριώτες περήφανους ξανά. 

Να αποκτήσει η πόλη μας νέα δυναμική.

Να γίνει ΧΑΪΔΑΡΙ ΞΑΝΑ!

 

Βαγγέλης Ντηνιακός

Υποψήφιος Δήμαρχος